Newsletter:

 
 
Dubai

Informatii despre Dubai

Dubai dintr-o privire...

Tara:
Eniratele Arabe Unite (EAU)

Suprafata:
Dubai se intinde pe o suprafata de 3.885 kilometri patrati

Locatie:
Dubai este situat pe coasta de vest a Emiratelor Arabe Unite, in partea de sud-vest a Golfului Persic, avand urmatoarele coordonate geografice: longitudine 55 grade Est si latitudine 25 grade nord.

Populatia:
Populatia din Dubai este estimata la aproximativ 1,2 milioane locuitori.

Nationalitati:
Populatia din Dubai este in cea mai mare parte formata din emigranti de peste 180 de nationalitati, provenind in numar mare din India, Europa si tarile arabe invecinate.

Limba:
Limba oficiala vorbita in Dubai este limba araba, dar se vorbeste foarte mult si limba engleza deoarece este limba principala folosita in sectorul afacerilor.

Ora locala:
Ora locala in Dubai: GMT+4; nu se face trecere la ora de vara.

Electricitate:
220/390 volti CA

Moneda:
Unitatea monetara folosita in Dubai este dirham-ul EAU (Dhs) = Dirham-ul Emiratelor Arabe Unite (AED). Bancnotele folosite sunt de 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 si 1000 dirham; un dirham se imparte in 100 fills, iar monedele folosite sunt de 25 si 50 fills si de 1 dirham.

Rate de schimb aproximative:
1$ SUA = 3,67 AED
1£ UK = 6,00 AED
1 EUR = 4,96 AED

Climat:
Dubai are o clima subtropicala calda si uscata; intre lunile noiembrie si aprilie, vremea este insa destul de rece fata de restul anului unde se pot atinge temperaturi de 47°C. Precipitatiile cad indeosebi in timpul iernii, iar ocazional se produc furtuni de nisip.

Forma de guvernamant:
Emiratele Arabe Unite sunt o federatie constitutionala formata din sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ra`s al-Khaimah si Fujairah, fiecare avand propriul guvernator. Federatia a fost constituita pe 2 decembrie 1971.

Climatul economic:
EAU a cunoscut o crestere economica remarcabila in ultimele doua decenii datorita veniturilor obtinute din petrol si turism. Investitiile companiilor straine au fost incurajate de filosofia comertului liber si sunt in continua crestere. PIB-ul creste in media pe an cu 7-8%. Infrastructura este una foarte moderna, caracterizata de facilitati si servicii excelente.

Regimul fiscal:
Nu exista impozit pe venit sau pe avere, dar companiile offshore care achizitioneaza proprietati platesc taxe si tarife pentru inregistrare, transferuri si vize de sedere.

Legislatia privind dreptul de proprietate:
A fost intocmita o lege federala privind proprietatile care guverneaza tranzactiile cu proprietati ale investitorilor straini, insa nu a fost ratificata si publicata oficial. In schimb, emiratele din cadrul federatiei au adoptat diverse metode privind drepturile de proprietate, ca de exemplu cele legate de achizitionare si concesionare in Dubai si Ras Al Khaimah, precum si proprietatea funciara absoluta in Abu Dhabi.

Religia:
Religia oficiala din Dubai este religia musulmana, chemarea la rugaciune facandu-se de cinci ori pe zi. Insa si celelalte religii sunt respectate.

Ramadan:
Ramadan reprezinta luna sfanta in traditia islamica, comemorand revelarea Sfantului Coran; in aceasta luna, musulmanii tin post toata ziua, abtinandu-se de la consumul de mancare, tigari sau bautura si de la gandurile necurate. Vizitatorii sunt sfatuiti sa respecte restrictiile localnicilor, nerespectarea acestora mai ales in public fiind considerata ca o sfidare si ofensa extrem de jignitoare.

Sarbatori:
Sarbatori si festivitati: Dubai este un stat islamic, prin urmare sarbatorile si solemnitatile musulmane sunt foarte importante. Sarbatorile musulmane sunt stabilite pe baza fazelor lunare locale, prin urmare celebrarea acestora tinde sa varieze de la an la an, neexistand o perioada precisa. Datele precise pentru celebrarea sarbatorilor religioase sunt de obicei anuntate prin mass-media, cu aproximativ o zi inainte.

Cum iti poti petrece timpul liber in Dubai

Viata in Dubai

Un numar mare de britanici se bucura anual de stilul de viata unic din Dubai. Conform ultimelor statistici efectuate de Ambasada Britanica din EAU, numarul de britanici care traiesc in Dubai s-a dublat in ultimii patru ani, ajungand la 100.000 persoane in Emirat si la 120.000 in EAU.

Marea Britanie are planuri de lunga durata privind investitiile in EAU - pe care o considera ca una din cele mai mari piete emergente din lume - iar daca aceste planuri de investitii sunt materializate, numarul de britanici care locuiesc in Dubai se poate dubla din nou in mai putin de patru ani! Sa vedem insa care este stilul de viata al imigrantilor in Dubai...

Majoritatea strainilor proveniti din Vest care lucreaza in Dubai se bucura din plin de stilul de viata care le este oferit: nivelul de trai este ridicat, salariul nu este impozabil, climatul este aproape perfect timp de 8 luni pe an, sistemul de asigurari sociale este foarte flexibil, serviciile de sanatate si educatie sunt fantastice, iar la angajare se acorda multiple facilitati si oportunitati.

Majoritatea imigrantilor pot avea acces imediat la cluburile din hoteluri care ofera acces la plaje si la mare, la baze sportive, restaurante cu bauturi si mancaruri rafinate, precum si facilitati pentru copii si o gama vasta de activitati recreationale. Barurile si cluburile sunt locul propice pentru legarea unor prietenii si contacte de afaceri, precum si pentru cei care sunt insotiti de familie deoarece aici poti afla informatii despre cele mai bune scoli, servicii de babysitting, medici, activitati post-scolare, si nu in ultimul rand reprezinta un spatiu de refugiu din traficul infernal si stilul de viata agitat al orasului.

Imigrantii din Dubai au posibilitatea de a socializa, de a lega in scurt timp prietenii in afara programului de lucru si al barurilor din hoteluri si de pe plaje, si de a afla cele mai bune restaurante si baruri unde pot manca, bea si se distra. In Dubai nu este interzis alcoolul, cei care detin o autorizatie (usor de obtinut de altfel) pot cumpara produse alcoolice, iar activitatile sociale sunt deseori centrate in hoteluri si baruri care detin licente de comercializare a produselor alcoolice- din nefericire, preturile in hotel sunt foarte mari, dar sunt mult mai convenabile decat cele din Dubai unde costul de trai este foarte ridicat!

Copiii imigrantilor au acces la cele mai bune scoli din lume care, conform programei analitice nationale din Marea Britanie, sunt afiliate Oficiului pentru Standarde in Educatie si sunt evaluate regulat de OFSTED; o parte din aceste scoli ofera diploma de bacalaureat internationala acceptata in lumea intreaga drept cea mai inalta calificare pentru inscrierea la cursuri universitare oriunde in lume.

Ce poti face in Dubai

Viata in Dubai este extrem de dinamica; se munceste mult, dar distractia este pe masura. Ca sa intelegi insa ce inseamna cu adevarat viata in Dubai, trebuie sa traiesti aici pentru cel putin sase luni...

Cei care aleg sa-si petreaca doar o vacanta in EAU nu vor realiza niciodata ce inseamna bunastarea in Dubai - insa cei care traiesc aici pe perioade limitate sau pentru noii-veniti care doresc sa cunoasca mai in detaliu viata in Dubai, va oferim mai multe informatii despre atractiile acestui loc care trebuie neaparat experimentate.

Turul orasului
Tururile de vizitare a orasului si zonelor de plaja cu autobuzele companiei Big Bus sunt cea mai viabila alternativa turistica, dar si singura modalitate de a vedea jumatate din atractiile orasului Dubai, iar uneori chiar si imigrantii care traiesc de ceva timp in Dubai saluta turistii deoarece ii indeamna sa se bucure inca o data de incantarile locului!

Pretul unui bilet turistic include o gama larga de servicii suplimentare cum ar fi un tur gratuit al orasului, intrarea la Muzeul Dubai si la Casa Seicului Saeed Al Maktoum - va veti incanta privirile si satisface curiozitatea despre istoria locului!

Istorie & Cultura
in ceea ce priveste istoria pentru cei care doresc sa stie mai multe despre Dubai si nu sa faca doar cumparaturi, Muzeul Dubai este punctul de pornire, dar nu trebuie sa ratati Dubai Heritage si centrele de scufundari! Centrul este valoros din punct de vedere arhitectural si ofera atractii de genul cautarilor de perle si alte distractii pe mare; este bine organizat din punct de vedere informativ si merita a fi vizitat.
Emiratul ofera si multe atractii culturale cum ar fi teatre, opere si muzee de arta.

Experienta desertului
O alta atractie turistica este participarea la un safari in desert cu vehicule 4x4 - sau pentru cei mai romantici dintre dumneavoastra, un picnic la apusul soarelui pe dunele desertului poate fi mult mai promitator. Nu ratati oportunitatea de a imortaliza pe camera apusul de soare absolut fantastic, culorile vibrante si modificarea uluitoare a aspectului desertului atunci cand apune soarele si rasare luna.

Distractii in familie
Pana la finalizarea parcului tematic "Dubai World", cea mai cautata atractie pentru familisti este probabil Parcul Acvatic Wild Wadi, unul din cele mai moderne si creative parcuri tematice din lume, unic in lume. Nu este un loc de distractie doar pentru copii si recomand tuturor sa petreaca cel putin o zi in acest parc.

Shopping
Festivalul de cumparaturi Dubai este in prezent cel mai faimos eveniment anual din lume, dar pentru cei care nu au rabdare pana in luna ianuarie - Dubai este capitala cumparaturilor. Cei care sunt interesati de savoarea locala pot incerca bazarele de aur si mirodenii, iar cei interesati sa cumpere mari produse de firma pot merge la Wafi Centre Shopping Mall sau la centrul comercial Al Khaleej. Pentru cei cu posibilitati financiare mai modeste si in cautarea unor distractii mai deosebite pentru copii, centrele comerciale Deira City si Lamcy Plaza sunt cele mai indicate.
Sunt atat de multe lucruri de spus despre Dubai incat aceste informatii sunt doar o palida descriere a locului - dar ofera cel putin cateva sugestii pentru alcatuirea unui itinerariu.

Pentru mai multe detalii
ne puteti contacta la
021/250.54.32
office@abconsult.ro